Les festes de moros i cristians es realitzen en infinitat de llocs d’Espanya, però on tenen major arrelament i tradició és a el País Valencià i preferentment en la província d’Alacant.

La Vila Joiosa celebra les seues festes de Moros i Cristians del 24 al 31 de Juliol, sent un dels seus actes més representatius el desembarcament, declarat d’interès turístic internacional.

Santa Marta és la patrona de la Vila Joiosa des que, en 1538, gràcies a la seua interacció va evitar l’intent d’invasió per part de Zallé Arraez, pirata berberisc, just el dia 29 de Juliol en què es celebra la seua festivitat.

L’acte tradicional religiós és la processó que es realitza a la vesprada en la qual la Santa Patrona és treta de l’església a coll recorrent els carrers del casc històric; després de la processó és costum entre els vilers sopar en els diferents restaurants de la localitat a l’espera de gaudir en la platja centre del castell de focs artificials llançat a les 00:30.

En la nostra taverna hem preparat un menú per a l’ocasió que podrà ser degustat a l’aire lliure, ja que el carrer Colón serà per als vianants durant la jornada igual que durant tots els dissabtes i diumenges de Maig a Setembre.