El nostre valor com a empresa també és compartit per una de les meues obsessions, que no és una altra que donar a conéixer als nostres comensals les espècies de peix poc conegudes i de baix valor comercial (o descartades per a la seua venda) però que poden ser part de plats i receptes sorprenents per al paladar, pel seu sabor i textura.

Plats com la croqueta de calder de la Vila Joiosa, la ceba farcida de bollit de brótola o rata, el cruixent de vetes amb carxofes en tres coccions, l’arròs de senyoret en llauna amb pota… demostren, sota l’aval dels nostres clients i amics, que són plats exquisits, malgrat ser elaborats amb aquestes espècies de menor valor econòmic.

Per tot això, en la present edició tornem a elaborar plats amb aquest tipus de peixos

com són la bomba de bollet (que inclou entre els seus ingredients melves pescades en les nostres costes, les quals curem en salaó en el nostre restaurant) o “fish and chips” (que la preparem amb peixos de la morralla comunament destinada a l’elaboració de caldos), matèries primeres totes elles que, amb una mica d’imaginació i enginy, aconseguim elaboracions sorprenents.

I com a colofó a aquesta mostra de cuina, cal destacar el plat final del nostre menú

que és la nostra particular manera de preparar l’arròs empedrat, tradicionalment realitzat amb bacallà i coliflor. I dic particular perquè hem substituït el bacallar per altres espècies de la nostra badia (després de donar-los un tractament de mitja salaó amb una tècnica d’aigua amb sal i gel), canviant així la seua textura i aportant a l’arròs matisos similars als que aconseguiríem amb el bacallà (salaó que, encara que forma part de la nostra gastronomia, no és propi del nostre entorn).

Sense més, passe a detallar-vos el menú del nostre restaurant per a la present edició 19a de la mostra, esperant que ho gaudiu i ens doneu les vostres opinions:

Snacks

  • Embotit del nostre mar
  • Bomba de bollet d’espinac, botifarra i melva curada a casa
  • Fish and chips

Entrants

  • Mar i granja de pollastre i gamba roja de la Vila Joiosa
  • Polp de badia i crema de fesols en oli
  • Gamba blanca amb escabetx dels seus caps
  • Rap en el seu “pil pil” de salsa verda

Final

  • La nostra manera d’interpretar l’arròs empedrat

Postre

  • Xoconardo

19ª mostra de cuina marinera de Villajoyosa