window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-92677518-1');

Verdures

Salmorreta: salsa esencial para arroces y guisos alicantinos

Salmorreta: salsa essencial per a arrossos i guisats alacantins

La salmorreta és el sofregit o picada essencial utilitzat en quasi totes les paelles i arrossos alacantins, tant en els quals l'ingredient principal és el peix com en els quals el protagonista és la carn, aportant aqueix toc de sabor i color tan característic dels arrossos llevantins. Leer Más
Cuina Tradicional, Verdures
Arroz en cazuela de pulpo, penca y tomate seco

Arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca

Igual que en anteriors ocasions, des de la Taberna Tres14 també participarem enguany en l'edició de la VIII Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa, que tindrà lloc del 9 al 15 d'Abril de 2018 i en la qual dotze restaurants de la nostra localitat mostrarem les nostres particulars maneres de preparar l'arròs. Leer Más
Arròs, Cuina Tradicional, Polp, Verdures
La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta es un plat originari de la Vila Joiosa i de gran arrelament entre els vilers, consumit principalment en els mesos de més calor. Aquesta recepta s'elabora amb pebrera verda, carabassa, tomaca i sangatxo, i encara que aquest últim forma part de la recepta original també hi ha una variant del plat en el qual aquest peix és substituït per carn, passant-se a utilitzar la costella de porc. Leer Más
Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos...

Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos…

Un tipus de massa molt utilitzat en el nostre receptari tradicional alacantí és la massa escaldada, amb la qual s'elaboren coques de pala o lloseta, minxos, coca florejada o destapada, etc., Per a aquesta ocasió em centraré en una recepta molt típica de la Vila Joiosa, encara que també té gran arrelament tradicional en les localitats de Benidorm i Altea, i que no és una altra que els bollets a la lloseta o a la paleta. Leer Más
Coca destapada, floreada o escaldada

Coca destapada, florejada o escaldada

Per a esta ocasió vos porte la recepta d'una altra de les coques típiques de la Vila Joiosa, la coca destapada, florejada o escaldada. Esta recepta que faig és molt personal i admet moltes variants, existint infinitat de maneres diferents d'elaborar-les i totes elles exquisides. Leer Más
Coca, Cuina Tradicional, La Vila Joiosa, Peix, Tapa, Verdures
Coca de frito con atún

Coca de fregitó amb tonyina

Les coques porten formant part de la nostra alimentació des de temps ancestrals, l'alternança entre cultures pel Mediterrani i la relació i intercanvi de coneixements com l'agricultura i el cultiu de diferents cereals ha sigut vital perquè en tota la costa mediterrània es conega alguna elaboració que té com a ingredient principal algun tipus de farina, element gras i líquid. Leer Más
Arròs melòs amb ratlla i verdures d'estiu

Arròs melòs amb ratlla i verdures d’estiu

De l’11 al 17 de Setembre de 2017 es va realitzar en la Vila Joiosa una nova edició de la setmana de l’arròs en la qual alguns dels restaurants de la Vila oferim un menú compost per dos entrades i un arròs especial per a l’ocasió. Leer Más
Arròs, La Vila Joiosa, Verdures
En la nostra pàgina web s'utilitzen galetes pròpies i de tercers amb motius operatius i analítics. Consulta la nostra política de cookies Aceptar