window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Tapa

15a Mostra del Vi i presentació de la 9a Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa

15a Mostra del Vi i presentació de la 9a Setmana de l’Arròs de la Vila Joiosa

Divendres passat, 17 de Maig de 2019, vam participar en la present "Mostra del Vi de la Vila Joiosa", com ja fem des de passades edicions. Leer Más
La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta es un plat originari de la Vila Joiosa i de gran arrelament entre els vilers, consumit principalment en els mesos de més calor. Aquesta recepta s'elabora amb pebrera verda, carabassa, tomaca i sangatxo, i encara que aquest últim forma part de la recepta original també hi ha una variant del plat en el qual aquest peix és substituït per carn, passant-se a utilitzar la costella de porc. Leer Más
Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos...

Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos…

Un tipus de massa molt utilitzat en el nostre receptari tradicional alacantí és la massa escaldada, amb la qual s'elaboren coques de pala o lloseta, minxos, coca florejada o destapada, etc., Per a aquesta ocasió em centraré en una recepta molt típica de la Vila Joiosa, encara que també té gran arrelament tradicional en les localitats de Benidorm i Altea, i que no és una altra que els bollets a la lloseta o a la paleta. Leer Más
Aspets

Aspets

Amb esta entrada inicie una nova secció en la meua web, des d'on posaré en valor el nostre entorn des del punt de vista de la gastronomia. Em centraré bàsicament en els aliments i espècies de peixos que s'utilitzen en la cuina marinera, la cuina dels pescadors de la nostra comarca, la Marina Baixa. Leer Más
La Vila Joiosa, Peix, Tapa
Cómo cocer el pulpo

Com coure el polp

En la badia de la Vila Joiosa es pesquen principalment dos tipus de polp, el polp de fang o blanc i el polp de roca o verd. Una peculiaritat que tenen i és la que podem utilitzar per a diferenciar-los fàcilment és que el polp blanc tan sols té una fila de ventoses per cada tentacle, mentres que el polp de roca té dues files de ventoses per tentacle. Leer Más
Polp, Tapa, Vídeo Recepta
Coca destapada, floreada o escaldada

Coca destapada, florejada o escaldada

Per a esta ocasió vos porte la recepta d'una altra de les coques típiques de la Vila Joiosa, la coca destapada, florejada o escaldada. Esta recepta que faig és molt personal i admet moltes variants, existint infinitat de maneres diferents d'elaborar-les i totes elles exquisides. Leer Más
Coca, Cuina Tradicional, La Vila Joiosa, Peix, Tapa, Verdures
Coca de frito con atún

Coca de fregitó amb tonyina

Les coques porten formant part de la nostra alimentació des de temps ancestrals, l'alternança entre cultures pel Mediterrani i la relació i intercanvi de coneixements com l'agricultura i el cultiu de diferents cereals ha sigut vital perquè en tota la costa mediterrània es conega alguna elaboració que té com a ingredient principal algun tipus de farina, element gras i líquid. Leer Más
Bacoreta amb ceba

Bacoreta amb ceba

Del 27 d'Octubre al 5 de Novembre es celebra en la Vila Joiosa Amb G de Tapes, en la qual bars i restaurants del municipi oferixen per a l'ocasió una tapa especial amb una beguda. Aprofitant l'ocasió vos deixe la recepta d'una tapa tradicional de la Vila Joiosa. Leer Más
La Vila Joiosa, Peix, Tapa