window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-92677518-1');

Cuina de Barca

Arrosnostrum: tastant la diferència

Arrosnostrum: tastant la diferència

Els arrossos tradicionals i de pescadors són el nostre segell d'identitat incloent també els que podríem denominar d'autor, creats des de la tradició, però que amb subtils canvis van convertint-se, dia a dia, en arrossos amb el meu propi segell d'identitat. Leer Más
15a Mostra del Vi i presentació de la 9a Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa

15a Mostra del Vi i presentació de la 9a Setmana de l’Arròs de la Vila Joiosa

Divendres passat, 17 de Maig de 2019, vam participar en la present "Mostra del Vi de la Vila Joiosa", com ja fem des de passades edicions. Leer Más
Peixos i mariscos de temporada que adquirim en la llotja de la Vila Joiosa

Peixos i mariscos de temporada que adquirim en la llotja de la Vila Joiosa

La filosofia que tenim en la Taberna Tres14 és molt senzilla: tot gira al voltant de la "Cuina de Barca", que és la forma que tenien els mariners i/o pescadors de cuinar els diferents peixos a bord de les barques mentre estaven pescant. Leer Más
Arròs amb polp de roca, carxofes i cigrons

Arròs amb polp de roca, carxofes i cigrons

Per a l'elaboració d'un menú en una data assenyalada o per a una temàtica en concret, i degut a la nostra filosofia de treballar amb productes de temporada, és fonamental conéixer bé el teu entorn per a no haver de recórrer a aliments no naturals o fora de l'estacionalitat. Leer Más
Cuina de barca: la esencia de la tradición

Cuina de barca: l’essència de la tradició

Amb motiu de la pròxima mostra de cuina marinera de la Vila Joiosa vaig tenir el plaer de ser entrevistat per Marta Llinares (Onda Cero Marina Baixa) i vam poder parlar un poc de l'esdeveniment i de la manera que tenim en la nostra taverna d'afrontar aquest tipus de cuina, sempre tenint en compte els seus origens tradicionals i humils. Leer Más
Arroz de caldo de caldero con chipirón y cigala en dos cocciones

Arròs de caldo de calder amb calamaret i gramantol en dos coccions

Amb motiu de la presentació de la 18a mostra de cuina marinera de la Vila Joiosa, vull aprofitar per a mostrar-vos la recepta del plat principal amb el qual participaré en aquesta mostra i vos anime que vingueu a les dues jornades i gaudiu de la nostra gastronomia local i cuina tradicional. Leer Más
Arroz con boquerones y espinacas

Arròs amb aladrocs i espinacs

En aquesta ocasió vos porte un arròs mariner molt tradicional de la província d'Alacant, que és el d'aladrocs i espinacs. Leer Más
VIII setmana de l'arròs de la Vila Joiosa

VIII setmana de l’arròs de la Vila Joiosa

Un altre any més està entre nosaltres una de les cites més consolidades i centrada en la gastronomia de la Vila Joiosa que gira entorn de l'ingredient estrella, l'arròs, tan vinculat a la nostra cuina i cultura marinera. I sí, parle de la Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa, que ja va per la seua 8ª edició i que enguany es celebrarà del 9 al 15 d'Abril. Leer Más
I jornades del perolet

I jornades del perolet

Enguany 2018 s'ha sumat al calendari gastronòmic de la Vila Joiosa un nou esdeveniment per a fomentar la cuina tradicional del nostre municipi: les "I jornades del perolet", que tindran lloc del 5 a l'11 de Febrer de 2018. Leer Más
Caldero de pescado, el origen del arroz a banda

Calder de peix, l’origen de l’arròs a banda

Durant una sobretaula en el restaurant junt amb amics cuiners i pescadors, després d'haver degustat un calder de peix junt amb el seu arròs a banda, va eixir el debat de si el "bollit de peix" de Balears és semblant al nostre calder, de si el calder de Tabarca ho fan d'aquella manera, de si ma mare feia l'arròs melós..., però en el que sempre coincidíem era que l'arròs a banda sense el guisat de peix (a qui cridem calder) no té sentit. Leer Más
Arròs, Calder, Cuina de Barca, Peix, Vídeo Recepta
En la nostra pàgina web s'utilitzen galetes pròpies i de tercers amb motius operatius i analítics. Consulta la nostra política de cookies Aceptar