window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Salmorreta: salsa essencial per a arrossos i guisats alacantins

Per |2018-04-26T19:29:09+02:0025 d'abril de 2018|Categories: Receptes|Etiquetes: , |Sense comentaris

La salmorreta és el sofregit o picada essencial utilitzat en quasi totes les paelles i arrossos alacantins, tant en els quals l’ingredient principal és el peix com en els quals el protagonista és la carn, aportant aqueix toc de sabor i color tan característic dels arrossos llevantins.

És bastant comú utilitzar-la en guisats mariners, afegint-li altres ingredients com el pa fregit i ametles

La recepta que vos presente a continuació està en la seua forma més bàsica i és la que utilitze en els meus arrossos (sobretot en els de barca i en molts guisats mariners), encara que hi ha diferents maneres de preparar-la i és cada cuiner qui li dóna el seu toc personal (hi ha qui hidraten la nyora i li trauen la polpa, utilitzen julivert, i fins i tot vinagre).

Salmorreta: salsa esencial para arroces y guisos alicantinos

La quantitat dels ingredients pot variar segons qui la prepare, potenciant encara més el sabor preferit de cadascú, tot i que en el meu cas la quantitat que utilitze es per a preparar un arròs de 6 persones.

Recordeu que podeu aprofitar i preparar més quantitat de salmorreta i guardar-la en el congelador, per a així utilitzar-la en una altra ocasió

Finalment, vull comentar-vos que m’agrada utilitzar un morter per a preparar aquesta salmorreta i les picades dels guisats, encara que si ho preferiu també podeu posar-ho tot en una picadora i preparar-ho ací.

Eres dels qui preparen la salmorreta en la seua forma més bàsica o li afiges el teu toc personal? No dubtes de deixar-me un comentari en el blog amb la teua recepta.

Ingredients per a un arròs per a 6 persones

  • 1 tomaca madura
  • 2 nyores
  • 3 dents d’alls
  • 20 cl. oli d’oliva

Salmorreta: salsa esencial para arroces y guisos alicantinos

Elaboració

  • Netegem la nyora de llavors
  • Trossegem les tomaques i pelem els alls
  • Afegim oli d’oliva i fregim la nyora, l’apartem en un morter i la deixem refredar per a picar-la quan estiga freda
  • Daurem els alls i els afegim a la nyora i els piquem
  • Afegim les tomaques a l’oli i els sofregim; una vegada ofegats els llevem la pell i els afegim al morter al costat dels alls i la nyora
  • Piquem les tomaques i els barregem amb la nyora i els alls
  • Una vegada ben barrejat tot, i havent aconseguit una pasta espessa i uniforme, tindrem preparada nostra salmorreta

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Deixa un comentari

Go to Top