window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Com coure el polp

Per |2018-04-03T19:05:33+02:0028 de novembre de 2017|Categories: Receptes|Etiquetes: , , |1 Comentari

En la badia de la Vila Joiosa es pesquen principalment dos tipus de polp, el polp de fang o blanc i el polp de roca o verd.

Una peculiaritat que tenen i és la que podem utilitzar per a diferenciar-los fàcilment és que el polp blanc tan sols té una fila de ventoses per cada tentacle, mentres que el polp de roca té dues files de ventoses per tentacle.

Per a la preparació d’aquesta recepta utilitzaré el polp de roca

Sense més passe a presentar-vos la recepta i vos l’acompanye amb un vídeo. Espere que vos agrade, que la intenteu preparar a casa i que m’expliqueu la vostra experiència.

Ingredients

  • Polp d’1 kg. i mig a 2 kg.
  • Aigua

Material i altres ingredients recomanats

  • Paeller o cuina d’inducció
  • Olla alta
  • Safata on posar el polp cuit
  • Ganxo per a traure el polp
  • Taula de tallar
  • Plat
  • Ganivet
  • Oli d’oliva
  • Sal en escates
  • Pebrera roja

Cómo cocer el pulpo

Elaboració

  1. Congelem el polp durant 48 hores (açò ajudarà a fer que ens isca blanet). Podem substituir aquest pas per la tècnica utilitzada per pescadors quan volien menjar-se’l en el moment, i no era una altra més que el que es cridava “donar-li una pallissa”, que consistia a donar-los colps al polp sobre el cant d’un tauler o colpejar-ho amb una fusta. Conta la llegenda calia donar-li com a mínim 33 colps
  2. Descongelem
  3. Netegem bé la pell i les ventoses, tenint atenció de no deixar-nos cap ventosa bruta, açò és important perquè moltes vegades tenen restes del fons que al cuinar-ho pot tindre sabors desagradables
  4. Li fem un tall entre dos potes i li llevem la boca
  5. Posem una olla amb abundant aigua
  6. Quan l’aigua bull procedim al que s’anomena espantar el polp; açò consistix a introduir-ho en l’aigua durant uns segons agafat pel cap i traient-ho el mateix temps, repetint esta acció tres vegades, després ho deixem caure dins de l’aigua i ho deixem bullir
  7. Quan l’aigua torne a bullir ho tindrem 35 minuts, parem el foc i ho deixem en l’aigua 5 minuts més aproximadament; la forma de saber si el polp esta olla és introduint un furgadents en la part més pròxima al cap del tentacle: si aquest entra i ix amb facilitat el nostre polp estarà preparat
  8. Traiem el polp de l’aigua amb l’ajuda d’un ganxo; d’aquesta manera evitarem pelar el polp
  9. Esperem 30 minuts i ja podem manipular-ho per a menjar

Presentació del polp

Vídeo-recepta de com coure el polp

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Un comentari

  1. Rosanna 29 de novembre de 2017 en 12:58- Respondre

    Genial

Deixa un comentari