Igual que en anteriors ocasions, des de la Taberna Tres14 també participarem enguany en l’edició de la VIII Setmana de l’Arròs de la Vila Joiosa, que tindrà lloc del 9 al 15 d’Abril de 2018 i en la qual dotze restaurants de la nostra localitat mostrarem les nostres particulars maneres de preparar l’arròs.
Per a aquesta edició he triat aquest arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca
seguint amb la nostra filosofia d’oferir productes del nostre entorn i de temporada. Es tracta d’un arròs potent de sabor, elaborat amb productes naturals i molt mariner, el qual formarà part del següent menú:
- Coquetes sangatxo amb ceba i de gamba amb bleda
- Entrant per determinar (que elaborarem segons el peix que aconseguim en la llotja de la Vila Joiosa la mateixa setmana)
- Arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca
- Pastís de llimó amb merengue
- Cafè
El preu del menú és de 23 € (el quin no inclou les begudes) i és comuna en tots els restaurants participants, al que se li afig una entrada per a poder visitar Vilamuseu.
Sense més, passe a presentar-vos la recepta d’aquest arròs i vos anime a que ho elaboreu a casa i em comenteu els vostres resultats.
Ingredients per a quatre persones
- 400 gr. d’arròs (varietat bombó)
- 100 gr. de fesols “carilla”
- 100 gr. de moniato
- 100 gr. de carabassa
- 4 polps blancs mitjans
- 1,5 litres d’aigua
- 1 nyora
- 3 tomaques seques
- 1 tomaca ratllada
- 1 ceba
- 2 penques
- Oli d’oliva
- Prebera roja
Elaboració
- Posem els fesols en remull la nit anterior a la preparació
- Bullim els fesols durant 40 minuts en una olla exprés, les traiem de l’aigua i les apartem
- Netegem les penques, les trossegem i les coem durant 15 minuts, les retirem de l’aigua i les refredem en aigua freda
- En una olla posem un xorret d’oli d’oliva, una ceba tallada a “juliana”, una cullerada de prebrera dolça i el polp net, tapem i deixem coure a foc lent durant hora i mitja
- En una cassola afegim una mica d’oli, fregim la nyora i la deixem refredar, i quan estiga fregisca la piquem; en la mateixa olla afegim la carabassa i el moniato tallat a dadets, la penca, la tomaca seca picada, els fesols, la tomaca ratllada i la nyora picada, afegim també l’arròs i sofregim tot una mica
- Incorporem amb el foc fort aigua ja calenta i quan bulla remourem
- Seguidament li incorporem el polp i deixem bullir durant 17 minuts
- Reposem durant 3 minuts i servim
Deixa un comentari