window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Arròs de caldo de calder amb calamaret i gramantol en dos coccions

Per |2018-06-27T10:40:38+02:0015 de maig de 2018|Categories: Receptes|Etiquetes: , , , , , |Sense comentaris

Amb motiu de la presentació de la 18a mostra de cuina marinera de la Vila Joiosa, que tindrà lloc el pròxim 25 de Maig de 2018 durant l’esdeveniment de la 14a edició de la mostra del vi en el casc antic de la Vila Joiosa, vull aprofitar per a mostrar-vos la recepta del plat principal amb el qual participaré en aquesta mostra i vos anime que vingueu a les dues jornades i gaudiu de la nostra gastronomia local i cuina tradicional.

Ingredients

  • 2 tomaques
  • 2 nyores
  • 1 cabeça d’all
  • 2 quilos de peix per a fer el caldo de calder (escorpa, serrà, cabots, rata, aranya, verat)
  • 1/4 col
  • Creïlla
  • Arròs (varietat albufera o bomba)
  • 16 puntes (calamaret)
  • 8 gramantols
  • 1/2 ceba
  • Pebrera roja

Elaboració

  • Preparem una salmorreta amb la nyora, la tomaca i 3 alls
  • Preparem un caldo de calder amb el peix, la col i la creïlla
  • Piquem la ceba, la sofregim i afegim una cullerada de pebrera roja i la meitat del calamaret i ho ofeguem
  • Agreguem l’arròs i ho mesclem tot, li afegim la salmorreta i removem
  • A continuació afegim el caldo i cuinarem l’arròs durant 17 minuts, 5 minuts abans d’acabar l’arròs afegim la meitat dels gramantols
  • Passem el calamaret i el gramantol per farina i ho fregim en abundant oli i ben calent
  • Servim l’arròs i decorarem amb el gramantol i els calamarets

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Deixa un comentari

Go to Top