En aquesta ocasió vos porte un arròs mariner molt tradicional de la província d’Alacant, que és el d’aladrocs i espinacs.
El peix que utilitze en aquesta recepta d’arròs és l’aladroc
que és un peix blau fàcil de reconèixer i que es troba en abundància en el Mar Mediterrani, per la qual cosa és molt utilitzat en les receptes de tots els pobles banyats pel nostre mar i comú en la nostra cultura tradicional marinera.
Sense més passe a presentar-vos la recepta i vos recorde, com en altres ocasions, que intenteu elaborar aquesta recepta i em comenteu com vos ha anat.
Ingredients per a 4 persones
- 400 gr. d’arròs (varietat J.Sendra)
- 1 quilo d’aladrocs
- 1 manoll d’espinacs
- 3 litres d’aigua
- 40 cl. d’oli d’oliva
- Sal
- Salmorreta (els ingredients de la qual són tomaques, nyora, alls i oli d’oliva i que pots veure en la meua recepta ací)
- 200 gr. de carabassa (opcional)
Elaboració
- Tallem la carabassa de pebrereta a trossets
- Netegem els aladrocs, els llevem les espines i apartem els caps i les espines
- Amb 200 gr. d’aladrocs, juntament amb els caps i les espines, les fregim ben torrades i afegim aigua; ho deixem bullir durant 20 minuts, parem i apartem
- Preparem una salmorreta amb la nyora, les tomaques i els alls
- En una olla posem oli i sofregim la carabassa i apartem
- Afegim l’arròs i ho ofeguem
- Afegim la salmorreta
- Afegim la carabassa
- Removem tot i li afegim l’aigua dels aladrocs, bugada i calenta (perquè ens isca melòs haurem de posar 1,6 litres de caldo)
- Coem a foc fort durant 12 minuts
- Afegim els espinacs i rectifiquem de sal
- Col·loquem per damunt de l’arròs la resta dels aladrocs i cuinem durant 5 minuts més
Deixa un comentari