window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-92677518-1');

Arròs amb aladrocs i espinacs

Per |2018-04-25T11:31:39+00:0017 d'abril de 2018|Categories: Receptes|Etiquetes: , , |Sense comentaris

En aquesta ocasió vos porte un arròs mariner molt tradicional de la província d’Alacant, que és el d’aladrocs i espinacs.

El peix que utilitze en aquesta recepta d’arròs és l’aladroc

que és un peix blau fàcil de reconèixer i que es troba en abundància en el Mar Mediterrani, per la qual cosa és molt utilitzat en les receptes de tots els pobles banyats pel nostre mar i comú en la nostra cultura tradicional marinera.

Arroz con boquerones y espinacas

Sense més passe a presentar-vos la recepta i vos recorde, com en altres ocasions, que intenteu elaborar aquesta recepta i em comenteu com vos ha anat.

Ingredients per a 4 persones

  • 400 gr. d’arròs (varietat J.Sendra)
  • 1 quilo d’aladrocs
  • 1 manoll d’espinacs
  • 3 litres d’aigua
  • 40 cl. d’oli d’oliva
  • Sal
  • Salmorreta (els ingredients de la qual són tomaques, nyora, alls i oli d’oliva i que pots veure en la meua recepta ací)
  • 200 gr. de carabassa (opcional)

Elaboració

  • Tallem la carabassa de pebrereta a trossets
  • Netegem els aladrocs, els llevem les espines i apartem els caps i les espines
  • Amb 200 gr. d’aladrocs, juntament amb els caps i les espines, les fregim ben torrades i afegim aigua; ho deixem bullir durant 20 minuts, parem i apartem
  • Preparem una salmorreta amb la nyora, les tomaques i els alls
  • En una olla posem oli i sofregim la carabassa i apartem
  • Afegim l’arròs i ho ofeguem
  • Afegim la salmorreta
  • Afegim la carabassa
  • Removem tot i li afegim l’aigua dels aladrocs, bugada i calenta (perquè ens isca melòs haurem de posar 1,6 litres de caldo)
  • Coem a foc fort durant 12 minuts
  • Afegim els espinacs i rectifiquem de sal
  • Col·loquem per damunt de l’arròs la resta dels aladrocs i cuinem durant 5 minuts més

Arroz con boquerones y espinacas

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Deixa un comentari

En la nostra pàgina web s'utilitzen galetes pròpies i de tercers amb motius operatius i analítics. Consulta la nostra política de cookies Aceptar