window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Gastrónoma 2017

Per |2018-08-14T15:30:41+02:0014 de novembre de 2017|Categories: Esdeveniments|Etiquetes: , , , , |Sense comentaris

Els dies 4,5 i 6 de Novembre de 2017 es va realitzar en la Fira de Mostres de València el gran esdeveniment de la gastronomia “Gastrónoma 2017” consolidant-se com el major esdeveniment gastronòmic a la Comunitat Valenciana; un fòrum obert perquè grans cuiners, fabricants, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans posicionen València al capdavant de la cultura gastronòmica; una mostra pensada perquè professionals de la gastronomia i públic gurmet experimenten i disfruten amb tastos, tallers, cuina en directe, debats i molt més.

Dins de Gastrónoma hi ha diferents espais gastronòmics

espais temàtics on s’oferixen diferents activitats i propostes, espais entre altres molts com “la cocina central” amb demostracions de cuina en directe i amb la presència dels grans cuiners del moment; “La barra gourmet”, una barra on poder degustar les tapes d’alta cuina a preus ajustats de la mà de restaurants referents; “#pandeverdad”, un espai per a aprendre, disfrutar i provar amb els millors forners d’Espanya que donaran vida a les seues millors creacions; o el “Córner del arroz” on se li dóna un paper protagonista a un ingredient clau en la dieta mediterrània: l’arròs.

El “Córner del arroz“, on reunix a alguns dels més destacats mestres arrossers de la Comunitat Valenciana, va ser on vam tindre el privilegi de ser invitats per la direcció de la fira per a realitzar un taller. Se’ns va demanar que realitzàrem un dels plats estrela i més demandats en la nostra taverna, la Taberna Tres14 per Pinet, una de les receptes més representatives del receptari mariner de la Vila Joiosa, el calder de peix.

Gastrónoma ens va brindar l’oportunitat de donar a conéixer a València la nostra manera d’entendre l’elaboració dels arrossos

i gràcies al suport incondicional de la Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa vam poder ensenyar la qualitat, frescor i les fantàstiques propietats de peix que obtenim en la nostra badia i amb el que elaborem el calder.

Ens sentim orgullosos d’haver pogut ensenyar la nostra manera d’entendre la cuina en el major aparador de la gastronomia a la Comunitat Valenciana, eixa cuina marinera que impregna cada racó del nostre poble, la “Cuina de Barca“, la manera que tenien els pescadors de la Vila Joiosa de cuinar, acostant als allí presents, per mitjà de la gastronomia, els nostres costums i la nostra identitat com a poble mariner.

Galeria de fotos de Gastrónoma 2017

Vídeo del taller que vam realitzar en Gastrónoma 2017​

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Deixa un comentari