window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Quin és el millor arròs?

Per |2021-04-02T19:13:26+02:0026 de març de 2021|Categories: Entorn|Etiquetes: |Sense comentaris

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Igual que existeixen diferents varietats de creïlles (Kennebec, Monalisa, Agra, …) o de taronges (Sanguinas, Washington, Navelina, …), existeixen milers de varietats d’arròs, siguent d’entre les més conegudes i utilitzades en la nostra cuina les següents: Bahía, Bomba, Balilla x Sollana, Albufera, J. Sendra i Marisma

totes elles d’una qualitat superior, excel·lent i cultivades principalment a la Comunitat Valenciana, Múrcia i delta de l’Ebre.

La meua opinió és que no existeix un millor arròs entre els uns i els altres, sinó que la nostra elecció hauria d’anar per aquell que millor s’adapta a la nostra manera de cuinar i el tipus d’arròs que volem elaborar: sec o melós.

Per a no estendre’m molt i entrar en termes més tècnics, la diferència entre els uns i els altres està bàsicament en els diferents percentatges dels dos tipus de midó que conté l’arròs: l’amilosa i l’amilopectina. A major percentatge d’amilosa menys absorció, però al seu torn el gra quedarà més ferm.

Actualment, jo utilitze dues varietats d’arròs en el meu dia a dia

però com vos dic, no són ni millors ni pitjors que altres opcions, simplement són a les quals m’he adaptat i aconseguisc els resultats desitjats en cuinar els nostres arrossos i paelles en el meu restaurant de la Vila Joiosa.

La varietat Albufera la gaste per a arrossos secs i paelles, que podem dir que està entre un Sénia i un Bomba, i la varietat Argila que la utilitze per a preparar els melosos, tots dos cultivats i comercialitzats pel molí Arròs Ciutat de Sueca.

Així, quins arrossos utilitzeu en les vostres receptes i perquè?

Arrossos i paelles per a portar en la Vila Joiosa

Arròs de barca

Arròs de barca

Desde: 30,00 

Paella de senyoret

Paella del senyoret

Desde: 28,00 

Negre de sèpia i carxofes

Negre de sèpia i carxofes

Desde: 24,00 

Comparte

Sobre l'autor:

Jaume Pinet
Bienvenidos y bienvenidas a Jaume Pinet Cuiner, el espacio web en el que trato de recoger y contar mis experiencias al mundo de la cocina, y más en concreto de la cocina tradicional marinera, donde espero que sea un punto de encuentro con personas que, como yo, sienten pasión y amor por el mar y sus rincones.

Deixa un comentari

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>