window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-92677518-1');

Receptes

Arròs amb polp de roca, carxofes i cigrons

Arròs amb polp de roca, carxofes i cigrons

Per a l'elaboració d'un menú en una data assenyalada o per a una temàtica en concret, i degut a la nostra filosofia de treballar amb productes de temporada, és fonamental conéixer bé el teu entorn per a no haver de recórrer a aliments no naturals o fora de l'estacionalitat. Leer Más
Arroz de caldo de caldero con chipirón y cigala en dos cocciones

Arròs de caldo de calder amb calamaret i gramantol en dos coccions

Amb motiu de la presentació de la 18a mostra de cuina marinera de la Vila Joiosa, vull aprofitar per a mostrar-vos la recepta del plat principal amb el qual participaré en aquesta mostra i vos anime que vingueu a les dues jornades i gaudiu de la nostra gastronomia local i cuina tradicional. Leer Más
Salmorreta: salsa esencial para arroces y guisos alicantinos

Salmorreta: salsa essencial per a arrossos i guisats alacantins

La salmorreta és el sofregit o picada essencial utilitzat en quasi totes les paelles i arrossos alacantins, tant en els quals l'ingredient principal és el peix com en els quals el protagonista és la carn, aportant aqueix toc de sabor i color tan característic dels arrossos llevantins. Leer Más
Cuina Tradicional, Verdures
Arroz con boquerones y espinacas

Arròs amb aladrocs i espinacs

En aquesta ocasió vos porte un arròs mariner molt tradicional de la província d'Alacant, que és el d'aladrocs i espinacs. Leer Más
Arroz en cazuela de pulpo, penca y tomate seco

Arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca

Igual que en anteriors ocasions, des de la Taberna Tres14 també participarem enguany en l'edició de la VIII Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa, que tindrà lloc del 9 al 15 d'Abril de 2018 i en la qual dotze restaurants de la nostra localitat mostrarem les nostres particulars maneres de preparar l'arròs. Leer Más
Arròs, Cuina Tradicional, Polp, Verdures
Mona de Pasqua, tonya alacantina, pa cremat

Mona de Pasqua, tonya alacantina, pa cremat

Segons s'aproximen les dates de la Setmana Santa sempre ens ve al capdavant receptes i plats típics d'aquestes festes tan familiars. Una d'elles és la mona de Pasqua, el nom de la qual sembla ser que prové del terme àrab "munna" (provisió de la boca), que era un regal que els musulmans donaven als seus senyors Leer Más
Cuina Tradicional, La Vila Joiosa
La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta: una de les receptes més representatives de la gastronomia de la Vila Joiosa

La pebrereta es un plat originari de la Vila Joiosa i de gran arrelament entre els vilers, consumit principalment en els mesos de més calor. Aquesta recepta s'elabora amb pebrera verda, carabassa, tomaca i sangatxo, i encara que aquest últim forma part de la recepta original també hi ha una variant del plat en el qual aquest peix és substituït per carn, passant-se a utilitzar la costella de porc. Leer Más
Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos...

Bollets a la lloseta, coques de dacsa, minxos…

Un tipus de massa molt utilitzat en el nostre receptari tradicional alacantí és la massa escaldada, amb la qual s'elaboren coques de pala o lloseta, minxos, coca florejada o destapada, etc., Per a aquesta ocasió em centraré en una recepta molt típica de la Vila Joiosa, encara que també té gran arrelament tradicional en les localitats de Benidorm i Altea, i que no és una altra que els bollets a la lloseta o a la paleta. Leer Más
Arroz meloso de sepia, rape y judía ancha

Arròs melós de sèpia, rap i bajoqueta

Continuant amb la línia que he seguit últimament on vos he parlat un poc sobre el nostre entorn, plats tradicionals i matèries primeres principals, com són l'arròs i el peix, ara vaig posar-ho en pràctica i vos presente una recepta basada en aquests ingredients. Leer Más
Arròs, Peix, Vídeo Recepta
Aspets

Aspets

Amb esta entrada inicie una nova secció en la meua web, des d'on posaré en valor el nostre entorn des del punt de vista de la gastronomia. Em centraré bàsicament en els aliments i espècies de peixos que s'utilitzen en la cuina marinera, la cuina dels pescadors de la nostra comarca, la Marina Baixa. Leer Más
La Vila Joiosa, Peix, Tapa
En la nostra pàgina web s'utilitzen galetes pròpies i de tercers amb motius operatius i analítics. Consulta la nostra política de cookies Aceptar