window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-92677518-1');

Entorn

Peixos i mariscos de temporada que adquirim en la llotja de la Vila Joiosa

Peixos i mariscos de temporada que adquirim en la llotja de la Vila Joiosa

La filosofia que tenim en la Taberna Tres14 és molt senzilla: tot gira al voltant de la "Cuina de Barca", que és la forma que tenien els mariners i/o pescadors de cuinar els diferents peixos a bord de les barques mentre estaven pescant. Leer Más
Engraulis encrasicolus

Peixos de les nostres costes

Durant les pròximes setmanes vos aniré presentant algunes de les espècies que es capturen en les nostres costes i que són utilitzades en la cuina tradicional de la nostra localitat, la Vila Joiosa. Leer Más
La Vila Joiosa, Peix
Alicante, tierra de arroces

Alacant, terra d’arrossos

Els arrossos quasi sempre estan presents en qualsevol esdeveniment o festa popular de la nostra terra i els podem trobar en centenars de receptes i preparat de diverses maneres: melosos, secs i caldosos; també apareix combinat amb la majoria de productes que ofereix la Comunitat Valenciana, obtenint així una àmplia varietat de receptes. N'hi ha prou amb afegir alguna verdura, carn o peix per a obtenir una deliciosa recepta; unes bledes, una espineta de la tonyina o pells de bacallà són suficient per a obtenir glorioses elaboracions. Leer Más
Arròs
Mercat Central de la Vila Joiosa

Mercat Central de la Vila Joiosa

El passat Dimarts, com totes les setmanes, vaig anar al Mercat Central de la Vila Joiosa per a fer la compra de les matèries primeres que solc necessitar per a la Taberna Tres14. Leer Más
La Vila Joiosa
Caldero de pescado, el origen del arroz a banda

Calder de peix, l’origen de l’arròs a banda

Durant una sobretaula en el restaurant junt amb amics cuiners i pescadors, després d'haver degustat un calder de peix junt amb el seu arròs a banda, va eixir el debat de si el "bollit de peix" de Balears és semblant al nostre calder, de si el calder de Tabarca ho fan d'aquella manera, de si ma mare feia l'arròs melós..., però en el que sempre coincidíem era que l'arròs a banda sense el guisat de peix (a qui cridem calder) no té sentit. Leer Más
Arròs, Calder, Cuina de Barca, Peix, Vídeo Recepta
Aspets

Aspets

Amb esta entrada inicie una nova secció en la meua web, des d'on posaré en valor el nostre entorn des del punt de vista de la gastronomia. Em centraré bàsicament en els aliments i espècies de peixos que s'utilitzen en la cuina marinera, la cuina dels pescadors de la nostra comarca, la Marina Baixa. Leer Más
La Vila Joiosa, Peix, Tapa
Viatge a la llotja de la Vila Joiosa

Viatge a la llotja de la Vila Joiosa

Totes les vesprades m'acoste a la llotja de peix de la Vila Joiosa per a la subhasta diària de peix, en la qual participem abastint-nos de peixos i mariscos. Leer Más
La Vila Joiosa